Jeden z teroristov, ktorý zabíjal ľudí v Moskve, dostal za vraždenie len 5000 €

⚠️VAROVANIE: Nevhodné pre citlivé povahy a deti!
22.3.2024, Krasnogorsk, Moskva, Rusko. Do koncertnej haly Crocus City Hall na západnom okraji Moskvy vtrhli traja až piati ozbrojenci v uniformách a pomocou automatických zbraní spustili paľbu do ľudí. Aktuálny počet obetí sa vyšplhal na číslo 133, zranených je viac ako 180 ľudí a predpokladá sa, že sa počet mŕtvych ešte zvýši. Podľa výpovedí svedkov v koncertne hale po streľbe teroristi odpálili bombu, nasledkom čoho začala budova horieť. Po útoku sa teroristi pokúsili újsť na územie Ukrajiny, no špeciálnym policajným zloškám sa ich podarilo chytiť. Zadržané boli minimálne 3 osoby, útok však pravdepodobne pripravovalo viacero osôb.

Jeden z útočníkov vedel rusky a tak ho ihneď začali vypočúvať. Poskytol informácie o tom, že mu neznámi ľudia poskytli financie a zbrane, aby mohol zabíjať. Na účet mal obdržať za vraždenie necelých 5000 Eur. Okrem toho sa priznal, že do Ruska docestoval cez Turecko už 4. marca 2024. Krátko po útoku sa k činu priznala organizácia ISIS–K, objavili sa však informácie, ktoré to spochybňujú.

Podľa Američanov obdržali Rusi začiatkom marca varovanie pred týmto teroristickým útokom. „Začiatkom tohto mesiaca mala vláda USA informácie o plánovanom teroristickom útoku v Moskve - potenciálne zameranom na veľké zhromaždenia, vrátane koncertov” a Washington „tieto informácie poskytol ruským orgánom”, uviedla hovorkyňa Rady Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Adrienne Watsonová.

Zdroj: RIA Novosti, Al Jazeera, Reuters, X.com, Telegram

upic

Dátum: 23.3.24 18:34

Autor: zurich

Dĺžka: 9:14

zobraziť viac ↓