Sú katolíci kresťania ?

A poznáte pravdu a pravda vás vyslobodí. Ján 8:31-32
● Križiacke výpravy: Výzva pápeža Urbana II. z 27. novembra 1095 priniesla smrť viac ako miliónu ľudí strašným spôsobom. Urban bol 14.7.1881 vyhlásený za "svätého". Toto bola len jedna zo 7 križiackych výprav, ktorých obete sa odhadujú na 22 miliónov ľudí
● Počet obetí cirkevného honu na čarodejnice, ktorého výbežky dosiahli až 19. storočie, sa odhaduje na minimálne 40.000 až 80.000 ľudí.
● Počet obetí Inqvizície sa odhaduje až na 9 miliónov ľudí.
● Dobytie Ameriky prevažne katolíkmi stálo život za 150 rokov okolo 100 miliónov ľudí. Katolícky teológ Leonardo Boff nazýva dobytie Ameriky najväčšou genocídou všetkých čias.
● Výnimočne podlo a surovo postupovala rímsko-katolícka cirkev vždy proti Prakresťanom, ktorí namiesto zločinov kňazského kultu uprednostňovali život podľa Desatora prikázaní a Kázne na vrchu Ježiša, toho Krista. Títo boli brutálne prenasledovaní, mučení, trýznení a vyvraždení, už či to boli Markionitovia, Paulikiani, Manikejci, Katarovia alebo Albigejci, Bohumilovia, prívrženci Savonarolu, Waldensovci, Husiti a iní. Na všetkých rímsko-katolícka cirkev vykonala svoju dogmatickú úlohu odstránenia.
DESAŤ BOŽÍCH PRIKÁZANÍ
Druhé prikázanie : Neurobíš si vyrezávanú modlu, ani podobu ničoho, čo je na nebi hore, čo je na zemi dolu, alebo čo je vo vode pod zemou.Nebudeš sa im klaňať, ani im slúžiť !
Evanjelium podľa Jána
3. kapitola

Ježiš a Nikodém

1Bol farizej, menom Nikodém, popredný muž medzi Židmi. 2Ten prišiel k Nemu v noci a hovoril Mu: Majstre, vieme, že si učiteľ, ktorý prišiel od Boha; lebo nikto nemôže činiť znamenia, aké Ty činíš, ak len Boh nie je s ním. 3Ježiš mu odpovedal: Veru, veru, hovorím ti: Ak sa niekto nenarodí znova, nemôže uzrieť kráľovstvo Božie. 4Nikodém Mu povedal: Ako sa človek môže narodiť, keď je starý? Nemôže predsa druhý raz vojsť do života matky a narodiť sa. 5Odpovedal Ježiš: Veru, veru ti hovorím: Ak sa niekto nenarodí z vody a z Ducha, nemôže vojsť do kráľovstva Božieho. 6Čo sa narodilo z tela, je telo, a čo sa narodilo z Ducha, je duch. 7Nediv sa, že som ti povedal: Treba sa vám znovu narodiť. 8Vietor veje, kam chce: čuješ jeho hlas, ale nevieš, odkiaľ prichádza a kam ide: tak je s každým, kto sa narodil z Ducha. 9Nikodém Mu povedal: Ako sa to môže stať? 10Ježiš mu odpovedal: Ty si učiteľ v Izraeli, a nevieš to? 11Veru, veru ti hovorím: Čo vieme, hovoríme, a čo sme videli, svedčíme, ale neprijímate naše svedectvo. 12Ak neveríte, keď som vám hovoril o zemských veciach, akože uveríte, keď vám budem hovoriť o nebeských? 13A nikto nevstúpil do neba, len Ten, kto zostúpil z neba, Syn človeka. 14A ako Mojžiš povýšil hada na púšti, tak musí byť povýšený aj Syn človeka, 15aby každý veriaci mal v Ňom večný život. 16Lebo tak Boh miloval svet, že svojho jednorodeného Syna dal, aby nezahynul, ale večný život mal každý, kto verí v Neho. 17Lebo neposlal Boh Syna na svet, aby odsúdil svet, ale aby ho spasil. 18Kto verí v Neho, nebude súdený. Kto neverí, už je odsúdený, pretože neuveril v meno jednorodeného Syna Božieho. 19A v tom je súd, že svetlo prišlo na svet, ale ľudia väčšmi milovali tmu ako svetlo, lebo ich skutky boli zlé. 20Každý totiž, kto zle robí, nenávidí svetlo a nejde na svetlo, aby jeho skutky nevyšli najavo. 21Ale kto činí pravdu, ide na svetlo, aby jeho skutky boli zjavené, pretože sú v Bohu konané.

zobraziť viac ↓