Bugatti Veyron dostal v Prahe papuču

Prečo by mali policajti strach z pokutovania majiteľa tak drahého auta? Hneď z niekoľkých dôvodov a jedným z nich je cena obutia takéhoto automobilu. Pri obúvaní papuče sa totiž môže stať nejaká tá nehoda a poškodiť obutie Veyronu, to je drahý oriešok. Jeho pneumatiky sú totiž uspôsobené na jazdu nad 400 km/h a sada špeciálnych Michelin Pilot Sport 2 s rozmermi 265/680 ZR 500A vpredu a 365/710 ZR 540A vzadu stojí okolo 30 tisíc eur. Samotný jeden disk je tiež nemalou položkou, stojí okolo 8 tisíc eur.

V modrej zóne v Prahe môžete parkovať, iba ak ste držiteľom povolenia, ktoré získate buď trvalým bydliskom v danej oblasti, alebo vlastníctvom nehnuteľnosti, či podnikateľského subjektu na danom mieste. Autá musia mať povolenie na viditeľnom mieste, inak smú zostať stáť v modrej zóne iba po dobu troch minút, alebo aj dlhšie, no iba v čase medzi 6:00 a 8:00.

Vozidlá, ktoré parkujú v modrej zóne sa bežne odťahujú, no na to si už pražská polícia netrúfla. Bugatti tak dostalo aspoň papuču, no nie obyčajnú, ale tú, ktorá sa dáva na nákladné automobily. Papuča určená pre osobné vozidlá bola totiž pre Veyrona príliš malá.

upic

Dátum: 27.12.11 17:51

Autor: dzonmeklejn

Dĺžka: 1:00

zobraziť viac ↓