Slováci od D po K, Vojvodina - Srbsko

Slováci vo Vojvodine a Srbsku od D do K. Publikácia Slováci v Srbsku z aspektu kultúry ponúka jedinečný prehľad lokalít v dnešnom Srbsku, v ktorých si Slováci už vyše dvestošesťdesiat rokov zachovávajú a rozvíjajú vlastné kultúrne tradície. Ide o prehľad tridsiatich štyroch miest, v ktorých Slováci mali a majú organizovaný kultúrny život vo všetkých zložkách a na všetkých úrovniach.

Počas putovania slovenským svetom v Srbsku sa čitateľ oboznámi s dôležitými historickými údajmi, osobnosťami a dielami, ktoré sú základom kultúry a tradície tunajších Slovákov. Zároveň získa aj celkový historický prehľad o kultúrnom rozvoji tejto komunity. Publikácia zároveň umožňuje získať prehľad o geografických, demografických, historických a najmä kultúrnych kontextoch slovenskej menšiny v súčasnosti, ktoré zhrnuté na jednom mieste pomôžu odhaliť čitateľovi jedinečnosť a osobitosť tohto kultúrneho kódu.

Publikácia je výsledkom doterajšej výskumnej a dokumentačnej činnosti Ústavu pre kultúru vojvodinských Slovákov a s cieľom jej stvárnenia bol do tejto činnosti zapojený veľký počet spolupracovníkov, ktorí prispeli k tomu, aby slovenská kultúra bola predstavená relevantnými tekstami, archívnym ale aj aktuálne vyrobeným fotografickým materiálom, tiež moderným a atraktívnym dizajnom a tlačou.

upic

Dátum: 21.4.12 7:21

Autor: noname1161

Dĺžka: 5:36

Krajina: Slovensko 🇸🇰

Kategória: Ľudia

Tagy:

zobraziť viac ↓