Vačkovec Vombat medveďovitý (Vombatus ursinus) obýva vlhké oblasti južnej Austrálie a Tasmánie. Je 0,7 - 1 metra dlhý a váži od 14 do 25 kg. Je to prevažne samotár a hrabe si rozsiahle rozvetvené nory s jedným vchodom. Nory môžu byť aj 35 metrov dlhé s priemerom 50 cm! Niekedy môžu byť viaceré nory prepojené a žije v nich viacero generácii. Vombat je bylinožravec a živý sa prevažne trávou.

Uprdený vombat menom PeteAutor: ilovezverina15 931 videní

Ja si tu len trošku zdriemnem v práčkeAutor: l3bron20 118 videní

Zoznámte sa s malým vombatom medveďovitýmAutor: kardiostimulator27 640 videní

Z diaľky to bol roztomilý medvedík (Austrália)Autor: hladacik23 048 videní

Chlapi v krčme povzbudzovali vakoveveričkuAutor: godzilla5 697 videní

Zatýkanie 20-ročného tragéda s nožom v rukeAutor: fratlik27 273 videní

Rekordný hod basketbalkou z hrádze (Austrália)Autor: prcmucha22 249 videní

Tasmánsky tiger (Thylacinus cynocephalus)Autor: biolog24 356 videní

Zlá kenguraAutor: mundy82 416 videní

V AustraliaAutor: letecke6 153 videní

Joey prvýkrát vidí svoju mamuAutor: tigrica21 172 videní

Naskoč na vlnu a daj si pivo! (Austrália)Autor: muerte20 019 videní

Brunetka s malými prsiamiAutor: bojovnik74 720 videní