Losy mokraďové počas ruje (Aljaška)

Los mokraďový (Alces alce L.) je najväčším predstaviteľom čeľade jeleňovitých na našej planéte. Zaujímavosťou je, že geneticky najbližšie k losom má paradoxne srnec lesný. Los žije v lesoch na severe Ameriky, Európy a Ázie. V strednej Európe ho človek vyhubil v 15. storočí. Samec losa váži 220–450 kg (výnimočne 500 kg), telo má dlhé 2–3 m a výška v kohútiku dosahuje 180–235 cm.

upic

Dátum: 10.10.14 12:33

Autor: hlavotis

Dĺžka: 0:42