TURECKO - Výbuchu zachytili priamo na kameru

SURUČ - Najmenej 27 obetí si vyžiadal dnes výbuch v tureckom meste Suruč v blízkosti hranice so Sýriou. Ďalších najmenej 100 ľudí je zranených, uviedol nemenovaný predstaviteľ bezpečnosti, ktorého citovala turecká spravodajská televízia NTV. Za útok je zodpovedný pravdepodobne Islamský štát.Turecká redakcia spravodajskej televízie CNN zverejnila zábery, na ktorých sú telá ležiace pod stromami pred budovou. K výbuchu došlo pred kultúrnym centrom mesta Suruč, ktoré leží desať kilometrov od sýrskych hraníc. Miestne úrady nevylúčili, že išlo o samovražedný bombový útok, uviedla predstaviteľka prokurdskej Ľudovodemokratickej strany (HDP) Pervin Buldanová.



K výbuchu podľa nej došlo v čase, keď sa v kultúrnom centre zišla turecká a kurdská mládež, a to pred plánovaným výletom do sýrskeho mesta Kobané, ktoré v júni ovládli kurdskí bojovníci po bojoch s militantmi z organizácie Islamský štát.Turecké médiá informujú, že dielo mohol vykonať samovražedný atentátnik. Obeťami sa stali mladí socialisti, ktorí mali na pláne stretnutie.

Teroristický útok v Turecku,
Predbežné dôkazy naznačujú, že za útokom by mali byť džihádisti z Islamského štátu. "Naše predbežné dôkazy hovoria o tom, že to bol samovražedný útok Islamského štátu," povedal Reuters jeden predstaviteľ tureckých úradov, ktorý nechcel byť menovaný.

upic

Dátum: 21.7.15 12:02

Autor: pepo9941

Dĺžka: 0:45

Kategória: Šokujúce

Tagy:

zobraziť viac ↓