Nová vianočná rozprávka RTVS

RTVS splní divákom svoj prísľub premiéry novej vianočnej rozprávky aj v tomto roku. V koprodukcii so spoločnosťou FILMPARK a Českou televíziou odvysiela na Štedrý večer o 19:45 pôvodnú a originálnu televíznu rozprávku Zázračný nos režiséra Stanislava Párnického.Rozprávka je príbehom princeznej Diany, ktorá sa má vydať za vojvodu Filipa. S Filipom je Diana od malička zasnúbená a jej otec pevne verí, že práve Filip bude pre ňu vhodným ženíchom a oporou. Diana má však pochybnosti - Filip jej síce preukazuje úctu, no žiadne romantické city. Mladá princezná sa preto rozhodne zistiť, či je Filipova láska skutočne úprimná a či s ním bude šťastná, a tak v predvečer sobáša využije ponuku tajomného kúzelníka, ktorý ľuďom na jarmoku sľubuje odpovede na otázky o ich osude a budúcnosti.

Diana vypije zázračný elixír a krátko na to s hrôzou zistí, že jej narástol veľký nos. Rozhodnutá nikomu sa takto neukázať na oči uteká v prestrojení za obyčajné dievča zo zámku, aby mohla znovu nájsť kúzelníka a získať späť svoju krásu. Pri svojom putovaní však stretáva mladého voňavkára a jeho malého brata a spoznáva čaro pravej lásky.

Zázračný nos odvysielajú RTVS aj Česká televízia počas Vianoc. Na Jednotke si budú môcť diváci a diváčky rozprávku pozrieť na Štedrý večer a na obrazovkách Českej televízie o dva dni neskôr. Vznik snímky finančne podporil Audiovizuálny FOND.

upic

Dátum: 16.12.16 11:45

Autor: pepo9941

Dĺžka: 1:01

Kategória: Film a tv

Tagy:

zobraziť viac ↓