EXTRÉMNYCH VÝTRŽNOSTÍ V CENTRE BRATISLAVY - JÚL 2019

EXTRÉMNYCH VÝTRŽNOSTÍ V CENTRE BRATISLAVY - JÚL 2019 V centre Bratislavy sa bili desiatky futbalových fanúšikov, hádzali stoličky a demolovali reštaurácie

V centre Bratislavy sa pobili desiatky futbalovych fanúšikov. Na videách z Ventúrskej ulice, ktoré zverejnila stránka Zomri, je vidieť, ako po sebe hádzali stoly a stoličky a ničili zariadenie kaviarní a reštaurácií.

Polícia najmenej 20 z nich zadržala.

Podľa nepotvrdených informácií išlo o fanúšikov klubov Cracovie Krakow a Ajaxu Amsterdam na jednej strane a Levski Sofia na druhej strane.

Cracovia hrá vo štvrtok zápas Európskej ligy v Dunajskej Strede, Levski zase v Ružomberku.


Pešia zóna Starého Mesta je aktuálne uzavretá. Na Ventúrskej ulici stále zasahujú okrem polície aj hasiči a záchranári.

„Časť (Ventúrskej) ulice je zdemolovaná, miesto je opáskované, sú tu policajní ťažkoodenci aj so psami,“ priblížil pre TASR Bratislavčan, ktorý bol priamo na mieste. „Viacero ľudí je zranených,“ doplnil svedok udalosti.

„Výtržnosti futbalových fanúšikov v centre Bratislavy sú hrubým prejavom neúcty voči mestu, v ktorom žijeme aj voči ľuďom, ktorí si užívajú jeho otvorenú a priateľskú atmosféru,“ povedal primátor Matúš Vallo. „Nikdy nepochopím ľudí, ktorí spájajú šport, zábavu alebo relax s násilím a ničením všetkého, čo im príde do cesty. Nikdy. Nechcem špekulovať, či niekto podcenil situáciu alebo ako sa takto mohla vymknúť kontrole. Ja nateraz vyjadrujem hlavne ľútosť nad zničeným majetkom a dúfam, že neprišlo k ujme na zdraví nevinných ľudí, ktorí si nič netušiac prišli užiť do mesta príjemný letný večer. Teraz zbierame ďalšie informácie a situáciu preverujeme priamo na mieste. V spolupráci so Starým Mestom tiež zabezpečujeme upratovanie, monitorovanie škôd a odstránenie následkov tejto bitky.“

„Aktuálne vám viem potvrdiť len to, že došlo k narušeniu verejného poriadku futbalovými fanúšikmi na Ventúrskej ulici,“ povedala pre denník Sme policajná hovorkyňa Lucia Miháliková.

V meste sa dnes hral aj zápas Ligy majstrov medzi Slovanom a Sutjeska Nikšič z Čiernej Hory.

zobraziť viac ↓