Tajomstvo slovanskej civilizácie

Tajomstvo slovanskej civilizácie
– už v r.1903 indický Brahmám B.K. napísal knihu „Arktická vlasť Védov „(!) / teda nie Rus, Slovák,Srb, Poliak… ale Ind ! / v ktorej podáva výsledky svojho štúdia Rikvédy a Avesty z ktorých jednoznačne vyplýva, že Védovia a ich kultúra, ktorú priniesli Indom, pochádzajú zo zeme kde je POLÁRNA ŽIARA, KDE SA TOPIA ĽADY, KDE JE POL ROKA NOC A POL ROKA DEŇ, kde sú hviezdy VEĽKEJ MEDVEDICE vysoko na oblohe a točia sa okolo polárky… čiže ruská Sibír
– Ešte do 18. storočia v najvyššej kaste Indie bolo zvykom pri sobáši potvrdiť svoj sľub zápisom na ...BREZOVÚ KÔRU ! (Prečo nie na banánový list ..? )
- vedecký článok „Formovanie ľudských populácií v južnej a strednej Ázii“, ktorý bol uverejnený v časopise Science, je výsledkom spolupráce genetikov, antropológov a archeológov. Vedeckú štúdiu koordinoval známy genetik na Harvardskej univerzite David Reich. Do výskumného projektu sa okrem vedcov z Ruska a USA zapojili aj odborníci z Rakúska, Nemecka, Pakistanu, Indie, Afganistanu, Talianska, Španielska, Anglicka, Severného Írska, Kazachstanu, Kirgizska, Chorvátska, Českej republiky, Írska, Uzbekistanu, Kanady a Portugalska.
Na základe analýzy genómu 524 predtým neprebádaných starovekých ľudí našli vedci potvrdenie teórie migrácie indoeurópskych jazykov zo stepí Eurázie do Indie. Napríklad sa našiel genóm ľudí – nositeľov indoeurópskych jazykov žijúcich pred niekoľkými tisíckami rokov, medzi obyvateľmi žijúcimi v Indii.
„Objavenie starovekých Slovano-Árijcov v severnej Indii v druhej polovici druhého tisícročia pred naším letopočtom súvisí s migráciou obyvateľstva zo stepnej zóny Eurázie, vrátane západnej Sibíri (andronovská kultúra),“ uvádza štúdia.
Okrem toho sa prisťahovalci zo sibírskych stepí stali elitou medzi Indmi – medzi Brahmanmi (predstaviteľmi najvyššej kasty Indie) je podiel „stepných génov“ vyšší ako v ostatných skupinách.

– v súvislosti s tým, že indické Védy boli vytvorené na základe Slovansko-Árijských Véd, ruská historička Žarniková poznamenáva(v podivnej zhode s historikom Dr. Cyrilom Hromníkom v knihe Sloveni a Slovensko - https://www.martinus.sk/?uItem=193955 ) , že len v Laneckej gubernii na Sibíri sú vedľa seba rieky s menami – GANEŠ, PADMA, ŠIVA, GANGA.
– ostrovy Chur a Mar spomínané v Mahabharáte sú neďaleko pobrežia na severe Ruska…

– konečne jednoznačne niekto z odborníkov a nie amatérov tvrdí , že to čo po celej Európe nazývame - ľud popoľnicových polí a vlnovkového ornementu a kadejako inak, a konkrétne na Ukrajine odhalená tzv. Tripolská kultúra sú SLOVANSKÉ, v Ruskom podaní samozrejme Ruské osídlenia.

V tomto bode by trebalo poznamenať - treba prehltnúť „trochu“ Ruskej pýchy a vyvyšovania sa – nepoužívajú veľmi pre nás všetkých náš obľúbený termín SLOVANIA .Pre nich sme pôvodne všetci RUSI – RUSIČI . S ohľadom na tok dejín k akému dospeli to je však aj logické. Ako sa zdá prapôvodnou krajinou našeho plemena bol ďaleký východ a pokiaľ by sme brali do úvahy datovanie ruských historikov – hovoríme nie o tisíckach rokov, ale dokonca o miliónoch…to isté sa hovorí aj v Slovansko-Árijských Védach(https://www.slovieni.com/knihy/slovansko... a k podobným záverom došiel aj kulturológ PhDr. Viktor Timura, CSc. v knihe Dávnoveká Európa (https://www.martinus.sk/?uItem=240305)

– vo filme vystupuje ako objaviteľ a lúštiteľ písma p. Genadij Stanislavovič Grinevič. Samozrejme ani slovo o Antonínovi Horákovi a jeho výskume v knihe O Slovanech úplne jinak(https://www.martinus.sk/?uItem=28259a), ani o jeho predchodcoch v lúštení Etruského písma z minulého storočia zo Slovinska (alebo aj Jána Kollára - jazykovedca, archeológa a slovenského národného buditeľa) – to je však opäť „veľkoruský“ problém.
Dôležité je že sa zhodujú v tom , že Písmo nachádzané na etruských(etRUSkých) náhrobkoch, v Minójskych Krétskych tabličkách , na Brezových kôrach a kamenných sochách v Rusku a na Ukrajine sú tie isté - slovanské.

- v tomto videu je pre nás a našu kultúru veľmi zaujímavé porovnávanie ruských ľudových výšiviek a ornamentalistiky s tým istým z Tripolskej , Indickej , Etruskej či Mínojskej kultúry. Jednotlivé symboly možno nájsť po celom svete, to je pravda, ale iba v slovanskej kultúre sú obsiahnuté v takom obrovskom množstve a tvoria tak zložité a krásne ornamentálne výšivky, že sa nám automaticky dostáva odpoveď na otázku na akej úrovni poznania boli naši Predkovia.

Tajomstvo slovanskej civilizácie (film z roku 2003)
dokumentom sprevádza
Genadij Stanislavovič Grinievič

upic

Dátum: 13.10.19 12:11

Autor: mmmccc

Dĺžka: 30:02

zobraziť viac ↓