Old bobor karate a čistenie slovenského lesa

Hneď v úvode chcem poznamenať, že nikomu sa tu roxorom nevyhrážam a nemienim byť privretý ako moji dvaja žurnalistickí kolegovia Vaský a Daňo, ktorí sa motkali po internete až natoľko, že to až prehnali. Samotný Harabin mal roboty vyše hlavy, aby ich odtiaľ nejako vôbec vyprostil a možno, že aj vyprosil. Ja mám ale len holé ruky - nie roxor, všimnite si to. Aj študenti na Václaváku kričali v 89tom - máme holý ruce. No i tak dostali gumoliečbu. A mojim zámerom je iba pohiťáčiť pred babama, nechcem ísť do politiky. Totiž - žurnalistika je už raz len taká. Dvoch zavreli, jeden je nezvestný - Rýpal, čo so mnou robil v TV Sever, Kuciak je mŕtvy - robil v AZete v priestoroch presne pod našim kolcentrom. No a jedného ešte zavrátili do kolcentráku na 13 dlhých rokov, aby už "teľo nepindal".
No a teraz už k videu a popisu: Prvá časť videa - tento film má názov Majster kyokushinu po dvadsiatich rokoch a bol nakrútený v žilinskom lesoparku Chrásť pri Solinkách, ách.
Druhá časť videa - na tomto svete - tu už nieto poriadneho šoumena. Všetci sme už až natoľko spoločensky skromní, že už až napokon ani niet čo ukázať. Doviedla nás k tomu táto preprotéžovaná spoločnosť krpatých duší, a to svojim sústavným ustrkovaním a schovávaním osobností, ktorá ti sústavne po celý život opakuje: Nie, nie, ale veď by to bolo "také blbé".. A tak je tu hneď každému všetko "také blbé". Len mne nie :D Prečo? No lebo tichých a romantických hrdinov, ktorých si ale napokon po celý život nikto ani len nevšimne a predbehnú ich svojimi intrigami všetky sebavedomé nuly - už bolo dosť.
Dnes vo fitnescentre Ronnie club na Solinkách v rámci činkového tréningu aj tréning techník karate - na záver. Lolo Mintal, 56 rokov, 91 kg, 170 cm. Tak poďme na to, priatelia. Treba prísť, je tu fajn. Vo fitnescentrách majú aj rukavice - ale načo?
V karate nejde moc o dlhý sparing a ring. Filozofia spočíva v tom - vystihnúť, alebo aj ojundať súpera a dať ho dolu na prvé dva - tri údery, alebo aj jeden. A preto sa dáva to toho všetko. Buď ho dáš dolu hneď ty, alebo on potom teba. Môžeš si vybrať. Neráta sa s veľkým unavovaním súpera, bežectvom maratónu a ani taktizovaním. No a na záver vidíte zcela jasne, že ste počas celého času videli vlastne len polovicu tohto ozrutánskeho, ťažkého a tvrdého vreca.
Tak moc si želám, aby toto už konečne zaviedli na tie preťažké firemné konkurzy. No bolo by dobré vedieť, kto je kto a či naozaj všetci tí mladí ľudia, ktorých už v živote predo mňa predsunuli s poukazom na to, že "už som starý" sú naozaj aj schopnejší, silnejší, vytrvalejší fyzicky aj psychicky.... Aj vzdelanostne. Hoci o nikom nepochybujem. Najmä tie usedené administratívne komisie odborníkov - nechcem menovať kde a na ktorom úrade - by si toto mohli skúsiť. Či by tak aj prežili. Jeden kopanec - či by prežili. Alebo zopakovali v rovnakej tenzii bez pľúcnej koliky. No bude ti to tam sedieť na konkurze jak takí mumáci a počúvať čo hovoríš, pričom sami nič nepovedia - ale vytrvalo krútiť hlavami ani takí krutohlavci. Ešte ja aby som sa tam pred nimi trpko usmieval? Človek s týmito skúsenosťami a schopnosťami, ktorý dodnes nestratil mladosť a esprit? Však sú o polovicu mladší, ale pritom sedia ako také staré teplé tety - chlapi v najlepšom veku... Nechcem tu robiť zo seba machra, ale vy tu vidíte nejaký rozdiel? Jeden 19krát nezamestnaný slovenský bufík tu roztasá vrece? /Ich významé reštrukturalizácie. Napríklad Čarnogurský aj Mikloško - len preto, že sú vyznámenavaní si myslia, že tu každý vyprofitoval. Nie, chlapci, niekto si to tu musel aj setsakramensky odsrať a vliecť kríž aj za iných. Nejaký príklad? Ale prosím https://www.facebook.com/photo.php?fbid=... A či je rozdiel len v tom, že chalan je mladší, "prekrásny" a kope to oveľa nižšie než ja? A že vo fitku sa nekričí? A že nemám palmu? Lebo na plavárni ich niekto predal za socializmu. No ale veď nebuďme zase už až tak moc zo skromného kraja. Raz mu to spomalia, raz mu to zrýchlia, no a pre istotu trocha ešte aj ozvučia - no to je ale impozantné https://www.youtube.com/watch?v=-cVHgfAN... Isteže, toto, čo tu ukazujem, takto sa to len nacvičuje - jednotlivé techniky, ktoré sa potom skladajú do kombinácií, takto by som sa reálne nebil. Ak chcete vidieť nácvik reálneho boja v našich podmienkach, kde pred tebou vreco sústavne neuteká - ten je tu https://www.facebook.com/alojz.mintal/vi... Aha, takmer som zabudol. Ak by ste chceli vidieť aj kadenciu desiatich úderov za sekundu, potom - ale prosím, tu https://www.mojevideo.sk/video/2e5c7/kad...
Vyvetlivky: Chránič mám v zuboch, aby som si zvykal na dýchanie s chráničom a nehrýzol si pri úderoch do ďasien.

zobraziť viac ↓