Vlhovec aztécky má unikátny spev (Kostarika)

Vlhovec aztécky (Psarocolius montezuma) sa vyskytuje v oblasti od východného Mexika cez Belize, severnú Guatemalu, atlantickú časť Hondurasu, Nikaraguu, Kostariku až po severozápadnú Panamu. Obýva prevažne okrajové časti dažďových pralesov, kde si na vysokých stromoch pletie visiace hniezda z banánových vlákien. Vlhovec aztécky patrí medzi najväčšie vtáky z čeľade vlhovcovitých. Samce dorastajú do dĺžky 50 cm a hmotnosti viac ako 500 g.

upic

Dátum: 17.3.21 16:52

Autor: biolog

Dĺžka: 0:25

zobraziť viac ↓