Langur čínsky žije v západných častiach centrálnej Číny. Obýva provincie S’-čchuan, Kan-su, Chu-pej a Šen-si a možno sa vyskytuje aj na hranici s Indiou. V lete obývajú rozľahlé horské listnaté a ihličnaté lesy až do nadmorskej výšky 3000 m. V zime sa sťahujú do nižších oblastí. Langury trávia takmer 90% času v korunách stromov.

Langur čínsky - milá opička, ktorá jeAutor: biolog20 397 videní

Langur čínsky si pochutnáva na mandarínkeAutor: biolog14 709 videní

Ako leňochoda opička naštvalaAutor: biolog34 792 videní

Aj malé opičky sa musia kúpať!Autor: marko5524 158 videní

Opice smútia za mŕtvym mláďaťomAutor: cocacola24 918 videní

Hravá opička a spiaca mačkaAutor: bojovnik15 339 videní

Opička LorisAutor: tigrica63 941 videní

Nadržaná opicaAutor: kozarohata95 440 videní

Opička sa teší z babičkyAutor: lilinka6927 619 videní

Klikujúca opičkaAutor: katka28 061 videní

Opička sa sprchujeAutor: benyxxxx35 339 videní

Opička a psíkAutor: benyxxxxx30 288 videní

Malá opička rada spáva so svojím zajačikomAutor: lajkit11 145 videní