"Ochranárski" aktivisti sa priznali, že zničili národné parky

Ochranárski aktivisti sa priznali že zničili národné parky premnoženým lykožrútom. Orgány činné v trestnom konaní by mali okamžite konať nakoľko ochranárski aktivisti sa v podstate priznali k trestnému činu, že zničili mnohé národné parky na Slovensku.
Ako je možné, že práve v národných parkoch kde sa najviac aktivizujú ekologickí extrémisti je najviac dokaličená príroda? Niečo tu nesedí.
Nevydarená legislatíva dáva hocakým polobláznom ochranárskym ekologickým aktivistom právomoc v neprimeranej miere zasahovať do vysoko odbornej lesníckej činnosti v národných parkoch. Ide najmä o presadzovanie tzv. bezzásahu, blokovanie opatrení lesníkov proti šíreniu lykožrúta. Ochranári blokovaním práce lesníkov vo forme zahlcovania úradov a súdov sťažnosťami a odvolávaniami spôsobili premnoženie lykožrúta, čím sa národných parkov ťažké podstatne viac dreva ako v bežných hospodárskych lesoch. Pri premnoženom lykožrútovi lesníkom neostáva už nič iné ako len spíliš suché lykožrútom napadnuté stromy. Eko-aktivisti popreli sami seba, kritizujú vlastnú prácu, že v národných parkoch sa priveľa ťaží. Kritizujú čo sami spôsobili.
Kalamitná ťažba je pre vlastníka lesa ekonomicky stratová nakoľko musia vysádzať stromy (pri nie-kalamitnej plánovanej ťažbe nie je potrebné vysádzať stromy, pretože tam sa využíva prirodzené zmladenie z náletov).
Lesníci sa sťažujú že oni sú právne zodpovední, ale ekoterorista sa spôsobené škody nemá žiadnu právnu zodpovednosť. Chcelo by to zmenu legislatívy.

Ceny smrekového dreva začali extrémne prudko stúpať až od roku 2021.

Ministerstvo ŽP je tradične a dlhodobo najviac skorumpovanou inštitúciou. Po nástupe Budaja sa korupcia ešte znásobila. Štátny tajomník na ministerstve ŽP Michal Kiča si sám sebe, svojmu vlastnému združeniu BROZ, ktorého je členom, nalial 5.5 milióna EUR z eurofondov. Média majú dvojaké metre na korupciu. Keby si nejaký nominant strany SMER alebo Sme rodina nalial 5.5 milióna EUR do svoje vlastnej firmy 5,5 milióna EUR, čo by to bolo veľa hluku v médiach. Je to to isté akoby si exminister ŽP Peter Žiga nalial do svojej drevárskej firmy z ministerstva ŽP v rámci podpory nejakej ekologickej ťažby 5,5 milióna EUR, čo by to bol hluku v médiach.
Kde sú ekoteroristické novinárky Soňa Mäkká či Jana Kubisová?

upic

Dátum: 23.6.21 11:48

Autor: ondrej29

Dĺžka: 28:34

zobraziť viac ↓