Ruského ministerstva obrany


Brífing ruského ministerstva obrany (11.04.2022)
◽️ Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine.
? V nedeľu 10. apríla vysoko presné námorné rakety Kaliber na južnom okraji mesta Dnepropetrovsk zničili vybavenie protilietadlovej raketovej divízie S-300, ktoré bolo dodané kyjevskému režimu jednej z európskych krajín. , ukrytý v hangári. Zasiahnuté boli štyri odpaľovacie zariadenia S-300 a až 25 príslušníkov ukrajinských ozbrojených síl.
? Vysoko presné rakety odpaľované zo vzduchu pri osade Velikaya Novoselovka v noci zničili základňu na opravu zbraní a vojenského vybavenia ukrajinských síl protivzdušnej obrany vrátane protilietadlových raketových systémov Buk-M1 a OSA-AKM. .
? Taktiež v oblastiach osád Nikolajev a Žovtneve boli zničené dva muničné sklady a v oblasti Uspenovka radar na osvetlenie a navádzanie protilietadlového raketového systému S-300.
? V dôsledku vysoko presných úderov v oblastiach osád Vozdvizhenka-2 a Ivanovka v Doneckej oblasti deväť tankov, päť samohybných delostreleckých lafet 2S3 "Acacia", päť viacnásobných odpaľovacích raketových systémov BM-21 "Grad" a viac ako 60 nacionalistov bolo zničených
? Ruské systémy protivzdušnej obrany zostrelili vo vzduchu pri obci Izyum dve ukrajinské lietadlá Su-25.
? Okrem toho boli zničené tri bezpilotné lietadlá v okresoch Balaklija, Charkovská oblasť, Guljaj Pole a Volnovakha, ako aj jedno bezpilotné lietadlo typu Valkýra v oblasti osady Kalininskoje, Mykolajivská oblasť. .
? V oblasti osady Posad-Pokrovskoye v Chersonskej oblasti bol sústredenou paľbou z ručných zbraní zostrelený vo vzduchu ukrajinský vojenský vrtuľník Mi-24.
◽️ Operačno-taktické letectvo ruských vzdušných a kozmických síl zasiahlo 78 vojenských objektov Ukrajiny. Medzi nimi: tri veliteľské stanovištia, radar na osvetlenie a navádzanie, tri stanovištia pre protilietadlové raketové systémy krátkeho dosahu, štyri muničné sklady, ako aj 58 pevností a oblastí koncentrácie ukrajinskej vojenskej techniky.
? Celkovo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie 129 lietadiel, 99 vrtuľníkov, 243 S-300, Buk-M1, protilietadlové raketové systémy Osa AKM, 441 bezpilotných lietadiel, 2079 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 239 zariadení bolo zničených viacero odpaľovacích raketových systémov, 909 poľných diel a mínometov, ako aj 2 003 jednotiek špeciálnych vojenských vozidiel.

upic

Dátum: 11.4.22 12:48

Autor: dakar

Dĺžka: 2:31

Krajina: Rusko 🇷🇺

Kategória: Ľudia

Tagy:

zobraziť viac ↓