Ruské zverstvá: Raketový útok na Charkov a Kyjev 2.1.2024

Putin sa opäť rozhodol "pomáhať" ruskojazyčnému Charkovu a rovnakú pomoc doručil aj do Kyjeva.

Vrchný veliteľ Zalužnyi informuje o ruských útokoch v noci a skoro ráno

Zostrelené:
➡️ 35/35 Shahed
➡️ 59/70 Kh101/555/55 vzduch/zem
➡️ 10/10 Kh-47M2 Kinzhal
➡️ 3/3 Kalibr vypustené z mora
➡️ ?/12 Iskander-M/S-300/S-400 balistika
➡️ ?/4 Kh-31P antiradar

Zelenskyj reagoval na ruský raketový útok v noci/dnes ráno.

"V súčasnosti prebieha likvidácia následkov ďalšieho ruského útoku. Zapojené sú všetky potrebné zložky. Viac ako 500 záchranárov Štátnej pohotovostnej služby Ukrajiny, komunálnych služieb, energetikov, policajtov. Kyjev a región, Charkov. V tejto chvíli , je známe o 92 ranených.Všetkým sa dostane pomoci.Žiaľ, štyria ľudia zomreli.Úprimnú sústrasť rodine a priateľom.

Naši vojaci protivzdušnej obrany už tretí deň odvádzajú neskutočnú prácu. Od 31. decembra ruskí neľudia použili už asi 170 Shahedov a desiatky rakiet rôznych typov. Absolútna väčšina z nich bola zameraná na civilné objekty. Ďakujem všetkým partnerom, ktorí pomáhajú pri posilňovaní nášho vzdušného štítu. A je zrejmé, že to pomáha zachraňovať stovky životov každý deň a každú noc, ktoré by si vzal ruský teror, keby nebolo Patriotov a iných obranných systémov.

Tento rok budeme pokračovať v spolupráci so všetkými na svete, ktorí si vážia život, aby sme ešte viac posilnili náš vzdušný štít a brali Rusko na zodpovednosť za to, čo urobilo. Teroristický štát musí cítiť dôsledky toho, čo robí."

upic

Dátum: 3.1.24 12:55

Autor: angerfistt

Dĺžka: 6:54

zobraziť viac ↓