Prvý krát v dejinách sa stal štátny tajomník, ktorý videl hlucháňa naživo

Pre pochopenie kontext si treba pozrieť toto video: https://www.facebook.com/watch/?v=119960...

Hlucháň hôrny vs infringement EU. Falošní ochranári a eurofondy https://www.mojevideo.sk/video/329ed/hlu...

Štátny tajomník Ing. et Ing. Filip Kuffa. Kto je to a aký má životopis?
Filip Kuffa je jednoznačne najväčším odborníkom na pozícii tajomníka ministerstva ŽP v dejinách SR. Časť médii, napríklad Denník N sa snaží štátneho tajomníka vykresliť šírením propagandy, poloprávd a dezinformácii ako nevzdelaného burana a hulváta ktorý chce zničiť prírodu. Aká je ale pravda a čo média taja?
Filip má vyštudované dve vysoké školy: odbor zoológia a lesníctvo a Technickej univerzite Zvolen, ktorá je známa svojou vysokou kvalitou a veľmi dobrou reputáciou.
V skutočnosti je odborník, pretože má vyštudovanú zoológiu. Vzdelanie zoológia sa považuje ako vysoko kvalifikované vzdelanie v ochrane prírody, napríklad vzťahy a interakcia medzi živočíchmi.
Ďalej má vyštudovaný odbor lesníctvo, kde sa vyučuje polovicu času o téme lesných ekosystémov, vrátane botaniky rastlín, bylín fytocenológie. Lúčne ekosystémy sú tiež dôležitá súčasť ochrany prírody. Filip je tiež človek z vidieka, nie z mesta alebo paneláku, takže má hlboký citový vzťah ku prírode, ktorí ľuďom z mesta chýba. Ďalšie pozitívum, že Filip nie je z Bratislavy ale z východného Slovenska, čo je veľmi výhodné a pozitívne sa rozumieť regiónom – ochrana prírody je silne regionálna téma, ktorá nemá s Bratislavou nič spoločné.
Ďalšie pozitívum že Filip je farmár, ktorý chová hovädzí dobytok na trvalo trávnatých porastoch. Spásanie lúk je dôležitá súčasť ochrany prírody ktorej sa rozumie nielen teoreticky ale aj prakticky s pozície farmára.
Ako ešte opozičný poslanec sa Filip intenzívne venoval ochrane prírody na politickej úrovni. Zaoberal sa korupčnými kauzami, rozkrádaním eurofondov na ochranu prírody.
Pre porovnanie Budajovi štátni tajomníci nikdy nemali s ochranou prírody nič spoločné. Juraj Smatana povolaním a vzdelaním učiteľ dejepisu a Michal Kiča právnik. Napriek tomu média Budaja chválili aký je tu super minister.

https://www.facebook.com/filipkuffa.sk/v...
https://www.facebook.com/watch/?v=795180...
https://www.facebook.com/filipkuffa.sk/p...
https://www.facebook.com/watch/?v=783917...
https://www.facebook.com/filipkuffa.sk/p...

Združenie Prales. Jeho šéf Martin Mikoláš je podvodník. Klamal o hlucháňovi https://www.mojevideo.sk/video/32a15/zdr...

Odborné lesnícke zásahy zvýšili biodiverzitu, vznikli mraveniská . raveniská sú najdôležitejšou potravou hlucháňov a hospodársky les je pre nich najlepšie prostredie. Mraveniská potrebujú slnečné žiarenie a jeho dostatok im preriedený porast umožňuje. https://www.mojevideo.sk/video/32e04/odb...

Lesník kameruje hlucháňa a vysvetľuje prečo pre neho nie je dobrý bezzásahový les plný suchárov. V bezzásahovom lese sa nepília stromy napadnuté lykožrútom a lykožrútova pandémia sa nekontrolovateľne šíri. Bezzásahový les je mesačná krajina bez života Falošní ochranári typu Michal Wiezik, Erik Baláž, OZ Vlk, OZ Prales, WWF, ale tvrdia, že bezzásahový les je pre hlucháňa to najlepšie. Sú to mentálne narušení ľudia. Falošní ochranári ohrozujú hlucháňa najviac. Lesníci a poľovníci aktívne chránia hlucháňa tak, že že zatajujú miesta výskytu hlucháňa pred ochranármi, ktorí by lobovali na ministerstve ŽP vyhlásiť na biotopoch hlucháňa bezzásahovosť (=5. stupeň ochrany prírody). Aktuálne je situácia taká, že hlucháň uteká z bezzásahových lesov (=rezerváci) do hospodárskych lesov v národných parkoch. https://www.mojevideo.sk/video/32b8b/les...

upic

Dátum: 26.5.24 23:32

Autor: ondrej29

Dĺžka: 0:50

zobraziť viac ↓