Čínske autonómne doručovacie vozidlo NEOLIX uviazlo medzi dvoma spomaľovačmi

Čínske autonómne doručovacie vozidlo NEOLIX uviazlo medzi dvoma spomaľovačmi, prekážku mu však pomohli prekonať ľudia a robot na 4 kolesách mohol pokračovať ďalej v jazde.

Čínska spoločnosť Neolix sa zameriava na vývoj a výrobu autonómnych doručovacích vozidiel. Tieto elektrické dodávky sú navrhnuté tak, aby fungovali bez potreby vodiča, čo umožňuje efektívne a nepretržité doručovanie zásielok. Neolix sa stala priekopníkom v oblasti sériovej výroby autonómnych vozidiel, pričom medzi jej významných zákazníkov patria firmy ako JD.com a Huawei Technologies.

Autonómne dodávky Neolix už fungujú v rôznych čínskych mestách vrátane Pekingu a Čchang-čou, kde spoločnosť prevádzkuje svoj výrobný závod. Tieto vozidlá sú schopné pracovať takmer nepretržite, s výnimkou času potrebného na nabíjanie, a sú dostupné za cenu približne 30 000 dolárov za kus. Vďaka tomu, že nevyžadujú vodiča, sú prevádzkové náklady výrazne nižšie, čo predstavuje značnú výhodu pre logistické spoločnosti.

Neolix má ambiciózne plány do budúcnosti a očakáva, že do piatich rokov bude predávať až 100 000 autonómnych dodávok ročne. Spoločnosť tiež plánuje rozšíriť svoju výrobu a už teraz rokuje so zákazníkmi v krajinách ako Švajčiarsko, Japonsko a USA. Táto technológia by v budúcnosti mohla byť použitá aj na prepravu ľudí, čo ešte viac rozšíri jej potenciálne využitie.

upic

Dátum: 27.5.24 13:18

Autor: elonprask

Dĺžka: 0:11

Krajina: Čína 🇨🇳

Kategória: Auto-moto-lietadlá

Tagy:

zobraziť viac ↓