EAST 17 - Its Alright

East 17 - Bola začiatkom 90-tych rokov jednou z najúspešnejších popovo-tanečne orientovaných skupín vo Veľkej Británii. Kapelu tvorili: Brian Harvey, Terry Coldvell, Tony Mortimer a John Hendy. V roku 1992 vyšiel kapele singel House Of Love, z ktorého sa predalo viac ako 600 tisíc nosičov. O rok nato nasledoval album Walthamstow, ktorý nebol kritikou kladne prijatý, no medzi fanúšikmi sa presadil. Počas nasledujúcich dvoch rokov sa kapela stala populárnou po celej Británii, podarilo sa jej presadiť aj v Európe.
Druhý album Steam z roku 1995 nedosiahol úspech ako debut, čo spôsobila hlavne nová hudobná vlna v Anglicku, ktorá so sebou priniesla gitarový rock. V roku 1997 Harvey prepadol ľahkým drogám a tým poškvrnil meno kapely. A tak odišiel z kapely. O niečo neskôr odišiel aj Mortimer.
Harvey, Coldwell a Hendy planovali v roku 1998 comeback pod novým menom E-17. Avšak bez Mortimera, ktorý predtým písal pesničky a skladal hudbu, sa ich albumu Resurrection stal prepadákom a skupina sa v 1999 rozpadla. Potom až v roku 2006 sa skupina sformovala v pôvodnej zostave. Vyštartovali na pár koncertov, ale po niekoľkých mesiacoch sa zas kvôli Harvymu rozpadli. Pod koniec boybandu sa podpísala jeho sólová kariéra.

upic

Dátum: 16.7.09 8:55

Autor: equinox

Dĺžka: 4:39

zobraziť viac ↓