Úspešný príbeh ...demokratická polícia pomohla | 19.10.2019

MICHALOVCE / V minulosti ho už zbili, či dopichali nožom tak, že musel bojovať o život. Poľnohospodár Dušan Krnáč sa svojej pôdy aj napriek tomu nikdy nevzdal. Aj teraz ju v Moravanoch v okrese Michalovce chcel brániť pred cudzou firmou, ktorá ju prišla obrábať. Na pomoc si zavolal políciu, čo však vzápätí oľutoval.

Policajnú hliadku privolal majiteľ pozemku, na ktorom sa odohrával incident. Muži zákona ale práve voči nemu rázne zakročili. "Keď si neviem poradiť, tak čakám aj na extrém, tak mi dajte aj želiezka, nech to konečne už dakto aj vidí, že čo sa robí," uviedol poľnohospodár Dušan Krnáč. "V zmysle zákona boli použité donucovacie prostriedky, a to najmä z dôvodu, že osoba kládla pri predvádzaní pasívny odpor," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Farmára policajti eskortovali na obvodné oddelenie. Dôvodom malo byť nepredloženie dôkazov k pôde. On to ale popiera, keďže ich mal v aute pri sebe. "Zúčastnené osoby na mieste nepredložili žiadne listinné materiály, ktoré by potvrdzovali alebo vyvrátili nájomný vzťah," povedala Lenka Ivanová. "Ja som ich sem priniesol, ale absolútne nikto nemal záujem," oponuje poľnohospodár.

Polícia si podľa farmára očividne pomýlila pri tomto spore vinníka a poškodeného. S konkurenciou vraj hliadka zaobchádzala ako v rukavičkách. "Čo tu robíte, no robíme. Kto vás poslal? Vedúci. A koniec," opísal rozhovor policajtov s konkurenciou Dušan Krnáč. "Na predvedenie inej osoby nevznikol žiadny zákonný dôvod," vysvetľuje hovorkyňa KR PZ Košice.

Prítomnosť polície tak incident nevyriešila. Konkurencia dokonca pokračovala v obrábaní pôdy. Farmár hovorí o obrovských škodách na úrode aj dotáciách. "Čo sme tu boli tri hodiny, tak privolal ešte ďalší traktor a pokračovali ďalej," dodal poľnohospodár. "Bolo nariadené vykonanie dôkladnej kontroly postupu príslušníkov policajného zboru vo vzťahu k zúčastneným osobám," doplnila hovorkyňa polície.

Polícia chce prípad uzavrieť až na základe dlhodobého vyšetrovania trestného činu. Vinníka vraj nie je možné usvedčiť a zadržať priamo na poli. "Z ústavy sú povinní chrániť vlastníctvo, tak ako to chránia, keď im predložím, že je to moje a nemám šancu," dodal Dušan Krnáč.

upic

Dátum: 20.10.19 12:17

Autor: woodoowood

Dĺžka: 2:23

Krajina: Slovensko 🇸🇰

Kategória: Ľudia

Tagy:

zobraziť viac ↓